Корекция на партиди в склад Настройки · Изглед
foffo
Изпратено: Thursday, July 29, 2010 5:39:57 PM
Позиция: Advanced Member
Групи: Регистриран

Включен: 12/13/2007
Точки: -262
Моля за информация как мога да променям количествата по партидите в склада?
Във версиите до 2010г. беше лесно, но с новата версия не мога да разбера има ли такава възможност и как се осъществява.
Благодаря предварително!
Спонсор
Изпратено: Thursday, July 29, 2010 5:39:57 PM
Krasimira
Изпратено: Friday, July 30, 2010 5:14:40 PM
Групи: PS , Модератор, Регистриран

Включен: 6/14/2007
Точки: 828
Това, че можете да ги променяте съвсем не е случайно! Сложена е забрана за промяна на количествата по партиди, ако има някаква законова причина за корекция на тези количества, то промяната им трябва да става задължително на база някакъв документ - кредитно, дебитно известие към фактура, протокол за брак, липси или излишъци и т.н.
Ако за Вашият случай няма подходящ документ моля да ни уведомите, за да го предвидим в следващи версии на Плюс Минус.
foffo
Изпратено: Saturday, July 31, 2010 11:06:23 AM

Проблемът ми се поражда от това, че документът cashbel7.xls не разчита коректно партиди започващи с 0. Така имам натрупани количества по партиди, които не са реални. Проблем възниква и ако се изпише или заприходи стока без да се избере партида-преосчетоводяването не винаги е удачно.
Молбата ми е да коригирате този документ, но да има и опция за промяна на количествата по партиди, за да мога да коригирам натрупаните разлики и възникналите в бъдеще грешки и пропуски.
Rumy
Изпратено: Monday, August 02, 2010 11:47:46 AM
Групи: PS , Регистриран

Включен: 6/6/2007
Точки: -93
Документа е коригиран. Моля, посочете e-mail, където да Ви изпратя корекцията! Относно корекцията в екран партиди на колона количество - не съм съгласна, че е правилно да се процедира по този начин, тъй като след време се получава разминаване между количество партиди и количество в стока, което не може да се проследи. Документите позволяват проследяемост на тези количества и за тази цел постъпили и изведени количества се въвеждат задължително с помощта на документ.
foffo
Изпратено: Monday, August 02, 2010 1:22:43 PM

phun@abv.bg
Благодаря!
Бърз отговор Покажи Бърз отговор
Потребители разглеждащи тази тема
Guest

Отиди
Можете да публикувате нови теми в този форум.
Можете да отговаряте на теми в този форум.
Не можете да изтривате вашите мнения в този форум.
Не можете да редактирате вашите мнения в този форум.
Не можете да извършвате анкети в този форум.
Можете да участвате в анкети в този форум.

Основен форум RSS : RSS