|
|
Позиция: Advanced Member Групи: Регистриран
Включен: 12/13/2007 Мнения: 46 Точки: -262
|
Моля за информация как мога да променям количествата по партидите в склада? Във версиите до 2010г. беше лесно, но с новата версия не мога да разбера има ли такава възможност и как се осъществява. Благодаря предварително!
|
|
|
|
|
|
Позиция: Advanced Member Групи: PS
, Модератор, Регистриран
Включен: 6/14/2007 Мнения: 370 Точки: 828
|
Това, че можете да ги променяте съвсем не е случайно! Сложена е забрана за промяна на количествата по партиди, ако има някаква законова причина за корекция на тези количества, то промяната им трябва да става задължително на база някакъв документ - кредитно, дебитно известие към фактура, протокол за брак, липси или излишъци и т.н. Ако за Вашият случай няма подходящ документ моля да ни уведомите, за да го предвидим в следващи версии на Плюс Минус.
|
|
|
Проблемът ми се поражда от това, че документът cashbel7.xls не разчита коректно партиди започващи с 0. Така имам натрупани количества по партиди, които не са реални. Проблем възниква и ако се изпише или заприходи стока без да се избере партида-преосчетоводяването не винаги е удачно. Молбата ми е да коригирате този документ, но да има и опция за промяна на количествата по партиди, за да мога да коригирам натрупаните разлики и възникналите в бъдеще грешки и пропуски.
|
|
Позиция: Advanced Member Групи: PS
, Регистриран
Включен: 6/6/2007 Мнения: 69 Точки: -93
|
Документа е коригиран. Моля, посочете e-mail, където да Ви изпратя корекцията! Относно корекцията в екран партиди на колона количество - не съм съгласна, че е правилно да се процедира по този начин, тъй като след време се получава разминаване между количество партиди и количество в стока, което не може да се проследи. Документите позволяват проследяемост на тези количества и за тази цел постъпили и изведени количества се въвеждат задължително с помощта на документ.
|
|
|
|
|
|
|
|
Guest |